Відділ освіти, молоді та спорту Оратівської селищної ради
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
16 Квітня 2024 р

Підготовка укриттів закладів освіти громади

Сильні, бо єдині!

Про роботу закладів освіти громади

до нового навчального року

 в умовах воєнного часу

 

Створення безпечних умов під час організації освітнього процесу на сьогодні є основним критерієм відновлення очного навчання.

З вересня починається новий навчальний рік. Як анонсувало Міністерство освіти і науки України, очно. Проте маємо нові реалії, у яких кожен заклад освіти повинен мати укриття. Щоденно працівниками закладів освіти громади, батьківською спільнотою, за участю селищної ради, відділу освіти, молоді та спорту, спонсорів, благодійників та меценатів  докладається максимум зусиль для того, щоб наші діти повернулись за парти першого вересня.

Наразі ведуться ремонтні та роботи з облаштування укриттів в закладах освіти громади, так:

  • Завдячуючи спонсорській допомозі ВК АКПП «Золота нива», в особі керівника Картового П.М., підвальне приміщення Балабанівського ліцею приведено у належний санітарний та протипожежний стан (впорядковано виходи, підведено електроживлення, проводяться роботи по облаштуванню водогону та санвузла). Завершення ремонтних робіт заплановано до середини серпня.

  • Для облаштування приміщення укриття Новоживотівського ліцею закуплено будівельні матеріали для ремонту стін, підведено воду для технічних потреб, облаштовано вентиляцію, проведено демонтаж труб. Наразі триває облаштування приміщення.
  • Приміщення укриття Оратівського ліцею облаштовано природною вентиляцією та системою водопроводу та частково каналізації, здійснено ряд ремонтних робіт системи електропостачання, обладнано місця для сидіння, встановлено міжкімнатні двері, зроблено побілку стін. Роботи перебувають на стадії завершення.

  • В укритті Скоморшківського ліцею проведено підготовчі роботи для оздоблення стін, облаштовано вентиляцію, підведено електроживлення та освітлення, закуплено необхідне майно, інвентар, засобами та матеріалами, завдячуючи фінансовій допомозі директора ТОВ «Скоморошківське» Гроха В.П., ПП Процюк О.О., Немеровської Л.М., старости округа Мартинюка О.М. Завершення ремонтних робіт заплановано до 10 серпня.

 

  • Колективом закладу Фронтівського ліцею прибрано та очищено підвал, в якому відремонтовано сходи, побілено та пофарбовано приміщення, встановлено двері. Використано 5 тис. грн. спонсорських коштів (ПП Щур Г.Г.). Завершення ремонтних робіт заплановано до 15 серпня.
  • Для облаштування укриття Чагівського ліцею зроблено заміну і оббивку дверей, штукатурку та побілку стін, облаштовано кабінки для туалетів. За сприяння ТОВ «Оратівлатінвест» та ФГ «Агроросток» завезено для зовнішнього захисту стін пісок. Закуплено необхідні засоби та матеріали.
  • В укритті Якимівського ліцею, завдяки значній допомозі директора ПСП «Бугаївське» Гецко В.А., ТОВ «Торговий дім ГТК» (гранкар’єр), керівника ТОВ «Роська» Гулеватого О.А., ПП Пастушенка В.А., директора ТОВ «Україна» Руденко О.П. та допомозі працівників закладу і батьків (залучено близько 40 тис. грн.. позабюджетних коштів), роботи по облаштуванню приміщення перебувають на стадії завершення. Наразі триває виготовлення лавочок.

        

  • В приміщенні укриття Животівської гімназії замуровано отвори в стіні, побілено стіни, замовлено двері. Ремонтні роботи тривають, завершення яких заплановано на початок серпня.
  • В приміщенні укриття  Заруддянської гімназії побілено приміщення, перевірено технічний стан електропостачання, оббито металом  двері, закуплено будматеріали, необхідне майно, інвентар та засобами (спонсор СФГ директор Зрубовенко А.А.)
  • Завдячуючи матеріальній та фінасовій допомозі директора ТОВ «Агробуд» Шевчука О.П. та ПП Нагорного Є.С. для укриття Кожанської гімназії закуплено неохідні будівельні матеріали, засоби освітлення. Облаштовано санвузол, виготовляються металічні двері з луткою для облаштування входу. Роботи на стадії завершення.
  • В Кошланській гімназії закуплено залізо для оббивки дверей, приведено пиміщення укриття в належний стан, наразі тривають роботи по ремонту сходів. Завершення робіт заплановано до 15 серпня.
  • В приміщенні укриття Лопатинської гімназії демонтовано котли, приміщення приведене у відповідний стан, здійснено побілку стін. залито підлогу, відремонтовано систему електроживлення та освітлення, встановлено двері, які оббито залізом, облаштовано місця для сидіння, закуплено необхідні засоби, інвентар та матеріали. Роботи перебувають на стадії завершення.

    

  • За кошти СВК «Маяк» для укриття Медівської гімназії придбано необхідні будівельні матеріали та електричні для проведення електроживлення, забезпечено укриття резервним освітленням, шанцевим інструментом, засобами надання медичної допомоги. Роботи перебувають на стадії завершення.
  • В приміщення укриття Осичнянської гімназії проведено роботу щодо електроживлення, освітлення, вентиляції та водопостачання, оббито вхідні двері залізом, облаштовано місце для санвузла. Роботи будуть завершені до 15 серпня.
  • В приміщенні укриття Скальської гімназії облаштовано місце для встановлення виносних баків для нечистот та біотуалета, облаштовано витяжку та місця для сидіння, вхідні двері оббито металевим покриттям, укриття забезпечено штучним освітленням, ємностями з питною водою, шанцевим інструментом, виготовлено табличку «Місце для сидіння». Залучено 6 тис. грн.. позабюджетних коштів (батьки, працівники закладу), надано матеріальну допомогу ПП Процюк О.О. та транспортні послуги ПрАТ АгроФОРТ. Облаштування укриття становить 99%.

    

  • Роботи по облаштуванню приміщення укриття початкової школи с. Оратів перебувають на стадії завершення.
  • Готовність укриття Дібровинецького ЗДО «Світанок» становить 60%. Завдячуючи матеріальній допомозі та транспортним послугам  ТОВ «Агрофорт» Сандул В.І., Розчищено та підготовлено місце для встановлення блоків для входу. Придбано необхідне майно та інвентар.

  

  • На стадії завершення перебувають роботи по облашуванню укриття в Бугаївському закладі дошкільної освіти «Дзвіночок». Закуплено все необхідне майно, інвентар, засобами та матеріалами.

     

  • Тривають ремонті роботи в Скоморшківському  закладі дошкільної освіти «Дзвіночок»: побілено укриття, вирівняно підлогу, проводиться робота по підведенню електроживлення та зміцненню вхідних дверей. 
  • В приміщенні укриття Осичнянського закладу дошкільної освіти «Сонечко» проведено вентиляцію, облаштовано вбиральню для дітей, вхідні двері оббито металевим покриттям. Надано допомогу в розмірі 5 тис. грн. (Ковтун В.І.). Виконано 70% запланованих заходів. 

    

  • Завдячуючи спільній роботі колективу закладу  за підтримки ТОВ ОРАТІВЛАТІНВЕСТ, яким надано транспортні послуги для перевезення деревини, ФОП Бурлака С.В. – пилорамні роботи, фінансовій підтримці депутата с/р Сопонюка П.Л., старости Чагівського старостинського округу Москалюк К.З. впорядковано приміщення укриття Чагівського ЗДО та віддаленої групи в с. Мервин, так відремонтовано сходи, оббито двері, підключено електроживлення та зроблено освітлення. Закуплено частину необхідних засобів. 
  • Проводяться ремонтні роботи в приміщенні укриття Оратівського ЗДО «Сонечко» та його віддаленої групи в с. Рожична, зроблено вентиляцію, засипано та вирівняно відсівом підлогу, спільними зусиллями ФГ «Ескіт» керівник Виходзь П.В., відділу освіти, молоді та спорту та батьків проводяться роботи по встановленню запасного виходу. Роботи планують завершити до кінця серпня.   

  

  • Роботи щодо облаштування укриття Новоживотівського ЗДО виконані повністю. Закуплено в повній мірі всі необхідні засоби, майно, інвентар та матеріали.

  

  • Готовність приміщення укриття Скальського ЗДО становить 90%, наразі тривають ремонтні роботи по встановленню вхідних дверей, які закуплені за сприяння депутата селищної ради Гроха В.П., закуплено необхідні засоби та інвентар для укриття. 

Загалом близько 70% закладів освіти громади готові до роботи в новому навчальному році, деякі заклади вже на фінішній прямій щодо облаштування укриттів, триває підготовка захисних укриттів.

Тільки спільно доклавши максимум зусиль, зробимо все можливе, щоб навчання учнів та вихованців нашої громади було безпечним та повноцінним.

« повернутися до списку новин

 

 

Погода
 

Логін: *

Пароль: *