Відділ освіти, молоді та спорту Оратівської селищної ради
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
19 Квітня 2024 р

баскетбол 3х3

До читача! Сьогодні буде багато тексту, тому запасіться терпінням.

За вікном випав перший сніг. Хочеться закутатися в теплу ковдру, випити гарячого чаю та подивиться цікавий фільм, але… На цьому ліричний відступ закінчується і переходимо до найцікавішого.

13 листопада 2018 року в рамках шкільної спартакіади відбулися змагання з баскетболу 3х3 між хлопцями та дівчатами 2001 р.н. і молодші. Вперше в цьому сезоні хлопці побачили спортивний рівень дівчат, а дівчата хлопців. Змагання відбулися в ЗОШ І-ІІІ ст. с. Новоживотів (Любов Павлівна, прийом, як завжди на найвищому рівні). Між собою змагалися 6 команд від 6 закладів освіти. За результатами змагань серед юнаків 6 місце зайняла ЗОШ І-ІІІ ст. с. Балабанівка, 5 -  ЗОШ І-ІІІ ст. с. Новоживотів, 4 – НВК «ДНЗ-ЗОШ І-ІІ ст.» с. Лопатинка, 3 - НВК «ДНЗ-ЗОШ І-ІІІ ст.» с. Фронтівка, 2 - ЗОШ І-ІІ ст. с. Осична та переконливу перемогу здобула ЗОШ І-ІІІ ст. смт Оратів.

За результатами змагань серед дівчат 6 місце зайняла ЗОШ І-ІІІ ст. с. Балабанівка, 5 - НВК «ДНЗ-ЗОШ І-ІІ ст.» с. Лопатинка, 4 - ЗОШ І-ІІІ ст. смт Оратів, 3 - ЗОШ І-ІІ ст. с. Осична, 2 - ЗОШ І-ІІІ ст. с. Новоживотів та перемогу отримали дівчата із НВК «ДНЗ-ЗОШ І-ІІІ ст.» с. Фронтівка.

Переходимо до розгляду найцікавіших протистоянь 13 листопада. Особиста зустріч між Балабанівкою та Лопатинкою затягнулася на 8 додаткових хвилин. За результатими 2 періодів рахунок був 1-1. В змаганнях даного типу рідко зустрічається такий розгромний рахунок. Тому гру було продовжено на невизначений період до набраного очка. Титанічною працею хлопці із Лопатинки отримали перемогу. Молодці! (Маленьке порівняння Балабанівка – 168 учнів, Лопатинка – 78. Напевно значення має не кількість учнів, а якість фізичної підготовки вихованців). Лопатинка – Новоживотів 3:0 на користь Лопатинки В даному випадку відбулося спортивне протистояння учнів 8 та 9 класу. Запитання до Новоживотова, на яке відсутня відповідь. Чому хлопці 10 та 11 класу не зацікавлені у спортивних змаганнях даного типу? А вони могли показати дзеркальний результат за рахунок кращих фізичних показників (В даному випадку зріст та вага). Можливо це команда на перспективу. Час покаже, але маючи 123 учні 5 місце - це не показник четверта за кількістю учнів школи. Цікаве протистояння відбулося між Оратовом та Фронтівкою 6:4 на користь Оратова. Жодна  з команд не могла розслабитися до кінця гри, яка відбувалася на рівних. В даному випадку точнішими та зігранішими були хлопці із Оратова.

Переходимо до дівчат. Почнемо із найцікавішої гри, Лопатинка – Балабанівка. 3-2 на користь Лопатинки. Це була найдовша гра, яка затягнулася на 17 додаткових хвилин. За результатами двох періодів рахунок 2:2, тому грали до набраного очка. Лопатинка показала характер та виборола перемогу. І знову ми бачимо порівняння закладу І-ІІ ст. та опорної школи району. Найочікуванішим та найцікавішим було протистояння Фронтівки та Новоживотова. Саме ці дві команди змагалися за перемогу. За результатами першого періоду в лідери вирвався Новоживотів, але після перерви (чи дівчата віднайшли в собі сили, чи тренер вибрав правильні слова) перемогу вибороли дівчата із Фронтівки, завершивши гру з рахунком 6:4 на свою користь. Шкода, що дана гра не була завершальною.

На змаганнях були присутні Фронтівка, Новоживотів, Осична, Оратів, Лопатинка, Балабанівка. Кого не було – здогадатися не - важко. Згадувати антигероїв сьогодні не будемо, за ці два з половиною місяці ми добре знаємо хто це. Не обійдемо осторонь Скоморошки, Чагів, Якимівку, в яких кількість дітей перевищує 100. Як за два з половиною місяці ви не спромоглися підготувати 3 хлопці та 3 дівчини до змагань,  а участь у змаганнях – це один із показників вашої роботи. Не припиняємо сподіватися, що це прикре непорозуміння буде виправлено найближчим часом.

За результатами змагань підсумкова таблиця шкільної спартакіади зазнала змін. Три позиції втратила Якимівка. По одній позиції втратили Скоморошки, Чернявка, Чагів, Човновиця, Кошлани, Медівка, Скала. На 3 позиції піднялися Осична та Лопатинка. В лідерах без змін. Перше місце між собою ділять Оратів та Фронтівка. Третьою іде Балабанівка, яка має перевагу над Новоживотовом лише в 3 очки. Замикає першу п’ятірку дев’ятирічна школа із Лопатинки, яка обігнала 2 опорні школи Чагів та Скоморошки. Заруддя, Животівка та Кожанка досі не набрали жодного очка.

Шановні читачі! Дані звіти змагань робляться не для того, щоб когось принизити чи облити брудом. Подібні тексти створюються, щоб показати слабкі сторони, над якими потрібно працювати. Світ не стоїть на місці, світ постійно рухається. Якщо ви будете стояти на місці, а всі зроблять крок вперед, то ви опинитесь на крок позаду. Кожна школа району має свої проблеми, над якими одні працюють, а інші імітують цю працю. Хтось, не маючи спортивної зали та потрібного обладнання, показує результат вищий за свої можливості, а хтось маючи одне та інше, сидить в теплі і не турбується про результати своєї роботи. Тому шановні читачі! Давайте виробимо в собі почуття відповідальності.

Шановні директори та вчителі фізичного виховання, не соромтеся питати у своїх учнів, яким видом спорту вони займаються, чи хотіли  б займатися. Приділіть цим дітям трішки більше часу, і вони покажуть результат. А ви, шановні учні, маючи доступ до сайту відділу освіти, знайдіть розклад проведення шкільної спартакіади, підійдіть до своїх вчителів та дайте їм знати, що ви є. Покажіть своє бажання, підштовхніть своїх наставників, адже ви знаходитесь в одному човні. Підключивши логічне мислення ви зрозумієте, що пливти в один бік набагато краще, ніж  в різні. На цьому ліричний відступ оголошується закритим.

Маленький прогноз на 21 листопада. Лідери змагань з баскетболу 3х3 серед дівчат Фронтівка та Новоживотів, не зможуть заявити основні склади команд, які виступили в старшій віковій категорії, а Оратів та Лопатинка виставлять той самий склад, який грав 13 листопада. По хлопцях так ж картина. Оратів, Осична та Фронтівка замінять майже увесь склад, тому Лопатинка побореться уже за призові місця. Шанси на перемогу мають абсолютно усі команди, які з’являться на змагання. 

Займайтеся спортом і будьте здорові. Зустрінемось 21 листопада у ЗОШ І-ІІІ ст. с. Новоживотів на змаганнях із баскетболу 3х3 (юнаки та дівчата 2004 р.н. і молодші).

Нагадую що заявки на участь та подання на підвіз відправити за 2 дні до початку змагань на електронну пошту відділу освіти.

           

 

« повернутися до списку новин

 

 

Погода
 

Логін: *

Пароль: *